Solidaritat i música per la missió a l’Amazones

Dissabte dia 3 d’agost va tenir lloc la Fira Missionera de Fornells, on des de fa més de 30 anys es duu a terme una venda de menjars i productes propis de la gastronomia menorquina per tal de recollir diners per a projectes i realitats missioneres.

Com cada any, una gentada va omplir els espais que Ports de les Illes Balears i l’Ajuntament des Mercadal posen a disposició del Grup Missioner de la Parròquia de Fornells i del Secretariat Diocesà de Missions, on un bon grup de voluntaris de moltes comunitats parroquials de tota l’Illa van preparar la parada.

A les vuit, ja moltes persones esperaven el “sus” per a iniciar el que va ser una vetllada on la solidaritat i l’entreteniment van agermanades, i on la bona disposició de tothom fa possible que alguna iniciativa missionera rebi el suport de molta gent. L’aportació musical del grup “No hi som tots” contribueix de manera important a fer de tot el vespre una festa.

En aquesta ocasió, Oscar González era protagonista, ja que el fruit de la Fira serà destinat al projecte que, si Déu ho vol, iniciarà el pròxim mes de gener, quan partirà cap a l’Amazònia, per integrar-se en un grup itinerant de missioners, amb jesuïtes i religioses de Verbum Dei, que recorre les petites poblacions de la zona compresa entre les fronteres de Bolívia, Perú i Brasil.
El projecte, que ha estat assumit per la Diòcesi menorquina, té inicialment una durada de tres anys, i pretén fer possible la presència de l’Església en aquell indret, per tal de proposar l’Evangeli com a estil de vida que ajunta la defensa de la dignitat de les persones, la cura de la creació i que s’apropa als més desafavorits de la societat i del món, seguint les propostes i les indicacions del Papa Francesc.

Abans de partir cap al projecte “BolPeBra” –per les primeres lletres dels tres països- Oscar González i altres membres d’aquesta iniciativa itinerant es trobaran a Roma durant les sessions del Sínode Extraordinari sobre la regió Amazònica, que ha convocat el Papa.

Com cada any, en un parell d’hores el menjar, coques, albergínies, confitures, paelles, aportades tant de particulars com de restauradors i professionals de tota l’Illa, van desaparèixer dels taulells, passant a formar part dels sopars de molts visitants i turistes.

Aquesta Fira té com a complement la pregària que té lloc el dimecres dia 7 d’agost a les 20 h al Santuari de la Mare de Déu del Toro, on es duu a l’oració tota la tasca missionera que l’Església du a terme, tanta des de Menorca com des de qualsevol lloc del Món.

Secretariat Diocesà de Missions