Menorca viu amb gran alegria la festa de Sant Antoni

El 17 de gener, el poble de Menorca va viure amb gran solemnitat i alegria la festa del seu patró, Sant Antoni Abat. L’Administrador diocesà, Gerard Villalonga, va presidir la Missa de Sant Antoni, que va concelebrar amb el clergat de Ciutadella, els diaques i menorquins de totes les poblacions de l’illa.

En la seva homilia, va destacar que Sant Antoni Abat és tot un referent per als cristians d’avui: “Sant Antoni, amic de Déu i dels homes, posa de manifest que quan més a prop s’està de Déu, més units esteim al nostre proïsme. Seguir a Crist no és mai una fugida del món; és lliurar-se del tot a Déu i als germans.”

En aquest sentit, va manifestar la importància que la festa de Sant Antoni sigui una oportunitat per a reflexionar sobre la nostra identitat com a cristians i com a menorquins, renovant els compromisos personals i comunitaris. Després d’afirmar que “la fe i la vida es donen la mà”, Gerard Villalonga va dir que “vivim en una societat oberta i multicultural, també multirreligiosa, però molts dels valors que formen part d’una visió cristiana de la vida, com la fraternitat, la solidaritat i el diàleg tenen un abast universal i han contribuït a l’edificació de les societats modernes.”

Finalment, l’Administrador diocesà va expressar que la festa del nostre patró ens ajuda a superar el fort individualisme de la nostra societat i a cercar el bé comú, dirigint una crida a la societat civil menorquina “perquè siguem capaços de construir tots junts el nostre futur. Les nostres arrels ens ho faciliten, perquè som, per un costat, un poble obert i, per l’altre, ens sentim orgullosos de les nostres conviccions, que en aquesta festa ressalten d’una manera particular,  perquè som una tradició viva.

La part musical de la celebració va anar a càrrec de la Capella Davídica i la Banda de Ciutadella, juntament amb l’orgue tocat per Tomé Olives.

A la parròquia de Sant Antoni de Maó, el 16 de gener es va celebrar la popular torrada de sobrassada i botifarró amb l’actuació de na Joana Pons i ses guitarres. Malgrat el fred  i el vent, molta gent va seguir el penó de Sant Antoni acompanyat pels gegants, els dimonis, la música i cavalls fins a la parròquia.  El 17 de gener es va celebrar l’Eucaristia, concelebrada pels tres rectors de Maó, i, tot seguit, va sortir la processó de Sant Antoni i es van celebrar les beneïdes d’animals al Carrer de Ses Moreres.

També es van celebrar misses en honor a Sant Antoni a Es Migjorn Gran, Es Mercadal, Fornells Es Castell i Sant Climent. Després van tenir lloc les tradicionals beneïdes d’animals. Un acte que es va suspendre a Sant Lluís a causa del fort vent

Fotografies Missa Sant Antoni a la Catedral

Autor: Toni Barber

Beneïdes a Fornells

Beneïdes a es Mercadal

Hits: 91