40 voluntaris es formen en acompanyament a malalts 

Una quarantena de voluntaris visitadors de malalts s’han reunit el dissabte 9 de febrer a Fornells en una jornada de formació per encetar la campanya de Pastoral de la Salut, “De franc ho heu rebut, doneu-ho de franc”.

El Sr. Bisbe Mons. Francesc Conesa ha obert la trobada parlant sobre la importància del voluntariat dins la Pasqua del Malalt. Ha recalcat la necessitat de què el visitador tingui bona formació, de no improvisar i que hi hagi una coordinació amb el sacerdot i altres membres. D’aquesta manera ha introduït la intervenció del formador convidat, el capellà Ernest Aranda. Mestre i psicòleg, Aranda ha explicat les diverses fases del voluntariat i de saber acompanyar el malalt respectant les seves necessitats, sense paternalismes ni tecnicismes. Ser solidari ens ajuda a ser millor persona i és signe de salut mental, ha afirmat el que també és voluntari al telèfon de l’Esperança.

En la jornada també s’ha donat veu als voluntaris, com Lina Caimaris. La presidenta de l’Associació Lligams ha compartit amb els assistents com, després de la mort sobtada del seu fill, va formar amb altres famílies aquesta entitat que acompanya en el dol. Lligams ha explicat, constitueix un espai on expressar emocions i on les persones comparteixen activitats, fan sortides o cinefòrums, visiten famílies que han perdut un ésser estimat…, i, en resum, intenten ajudar-se a seguir endavant.