Solsona acull les Jornades de Formació per a catequistes

“Iniciar al misteri de la fe en Jesucrist” va ser la proposta que va oferir el SIC (Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears) als participants  a les XIV Jornades de Formació per a Catequistes que han tingut lloc a Solsona del 4 al 6 de novembre. A les jornades també hi ha estat present Mons. Francesc Conesa, bisbe de Solsona i president del SIC.

Al voltant de 230 catequistes, alguns d’ells de la diòcesi de Menorca, van reflexionar sobre la mistagògia, és a dir, com introduir al misteri de Crist. Mons. José Rico Pavés, president de la Comissió Episcopal per a l’Evangelització, Catequesi i Catecumenat  de la CEE, en la ponència que va obrir les jornades,  va expressar que “a les nostres propostes de catequesi esteim donant tanta importància a la celebració dels sagraments que ens és difícil mostrar que hi ha vida després d’elles”Juan Carlos Carvajal, professor de Teologia de l’Evangelització i la Catequesi a la Universitat San Dámaso, a la darrera comunicació de les jornades, va proposar que tota la catequesi tingui un caràcter mistagògic, que porti els infants i els joves  a celebrar els sagraments com autèntica trobada amb el Ressuscitat i a viure la pròpia vida unit sagramentalment a Crist.

Han estat uns dies de convivència molt enriquidors entre catequistes de totes les diòcesis de Catalunya i les Illes. Han pogut gaudir de les ponències, així com d’actes culturals i moments de pregària. Participar en aquestes ofertes formatives, ajuda a créixer com a catequistes per oferir un millor servei a la nostra Església diocesana.

Més fotografies

Hits: 164