Xerrades quaresmals sobre la figura de Sant Josep

El Papa Francesc ha convocat un any dedicat especialment a Sant Josep (des del 8 de desembre de 2020 fins al 8 de desembre de 2021) per a recordar el 150è aniversari de la seva declaració com a patró de l’Església Universal.

En aquest marc, aquesta setmana un gran nombre de fidels han gaudit a la Catedral de Menorca d’unes xerrades quaresmals sobre la figura de Sant Josep, a càrrec de Mn. Josep Manguán Martínez, rector de la Catedral i delegat de l’Àrea de la Litúrgia i de l’Espiritualitat.  El rector de la Catedral va començar indicant la importància de la família com a Església domèstica i de la “família de famílies” que representa l’Església universal i el Poble de Déu.  Al llarg de la seva ponència, el prevere va explicar algunes de les característiques i virtuts més importants de Josep, de l’Església, que han d’estar en l’essència de qualsevol família cristiana.

Josep, pare adoptiu de Jesús, es va moure en aquests dos àmbits: celebrava la seva fe, pregaven i reflexionaven en família i anaven al temple. La família de Jesús va tenir dificultats com qualsevol altra família: van ser refugiats a Egipte, era una família pobra i humil. Mn. Manguán va destacar que la família és fonamental en les nostres vides i que necessitam una Església esperançada. L’esperança és la manifestació de l’amor. L’esperança, la confiança i la paciència són tres característiques fonamentals dins de la vida cristiana, hem de cultivar aquests valors en les nostres famílies.

Dues característiques també molt importants són la cordialitat i l’amor. Amb aquest amor Josep va estimar, custodiar i acompanyar a Jesús. “Tenir domini del cor significa ser Senyor d’un mateix”, va ressaltar Mn. Manguán, és el que ens porta a entregar-nos i estimar als altres.

 

 

 

Hits: 33