La Passió del Senyor: Jesús ens crida a una vida nova, més fraterna i humana

El Divendres Sant recordam la Passió del Senyor i adoram la seva Creu.

En la missa que va presidir a la Catedral, el bisbe Gerard va manifestar que “la creu de Crist ha canviat el sentit del dolor i del sofriment humà. Ell va morir per tots. Gràcies a la seva creu, el patiment s’ha convertit també en un sagrament universal de salvació per a la humanitat.

En aquest sentit, va recordar que Déu participa en el nostre dolor per vèncer-lo. “Déu, escriu Sant Agustí, sent infinitament, no permetria mai que qualsevol mal existís a les seves obres, si Ell (Déu), no fos prou poderós i bo, per treure del mal el mateix bé. El fruit positiu de les crisis del nostre món actual és el sentiment de solidaritat.”

Toni Barber

“També nosaltres, en aquest moment, som mossegats per una «serp» verinosa invisible, que són els flagels que avui pateix la humanitat. Fam, guerres, malalties, autodestrucció, etc.. Mirem Aquell que va ser «aixecat» per nosaltres a la creu. Adorem-lo per nosaltres i per tota la humanitat. Qui s’ho mira amb fe no mor. I si mor, serà per entrar a la vida eterna.”

Toni Barber

“Després de tres dies ressuscitaré”, va profetitzar Jesús (cf. Mt 9, 31). Nosaltres també, després d’aquests dies ens aixecarem i sortirem de les tombes de les nostres desgràcies. No per tornar a la vida anterior com a Llàtzer, sinó a una vida nova, com Jesús. Una vida més fraterna, més humana. Més cristiana!”, va concloure el Bisbe.

ESCOLTA L’HOMILIA

Més fotografies

Autor: Toni Barber

 

Hits: 190