Des de travessar la frontera fins a la integració en la societat. La Casa de Cultura de Ciutadella va acollir divendres 25 el cicle de xerrades “Migracions que no veuràs a la TV”, una panoràmica de la crua realitat de l’emigrant.
L’acte, organitzat per diferents entitats relacionades amb l’Església menorquina, entre elles, “Som Refugiats”, i el Fons Menorquí de Cooperació, va omplir la sala amb més de 200 persones per conèixer què hi ha darrere aquest fenomen.
Dani Martín, educador social de Càritas Diocesana, va exposar la realitat que troben els emigrants en arribar a Menorca i com se’ls assessora per a solucionar dificultats, des de sanitàries a judicials, i poder defensar els seus drets.
La intervenció més extensa fou la de Sani Ladan, un jove camerunès, que va sortir del seu país amb 17 anys i que ara estudia relacions internacionals a Sevilla. Amb un discurs que combinava la vivència pròpia i les dades oficials, va captivar l’atenció dels assistents. L’espoli de les matèries primeres és el que converteix Àfrica en un continent pobre, apuntava. Si s’hi posassin fonteres s’acabarien moltes de les situacions injustes que viuen els seus habitants, va advertir, abans de convidar a unir-nos per ajudar al món a descobrir que tots navegam en el mateix vaixell.
Sani Ladan va repetir la xerrada dissabte pels joves que preparen la confirmació i dilluns pels alumnes d’institut de Ciutadella, dos actes que van comptar també un gran èxit d’assistència.