Recentment, l’equip de comunicació del Bisbat s’ha reunit de forma on-line amb el grup de joves de Barcelona, que coordina na Maria Dolors Amat, per a reflexionar sobre el Pla de Comunicació que la Diòcesi ha publicat aquest curs.
Es va destacar que la comunicació digital és essencial per ser una Església que surt a anunciar l’Evangeli i per fer arribar els valors de Jesús als més joves. És important que l’Església estigui present als mitjans digitals com a família humana universal.
A més, el grup de joves va manifestar la importància d’aquests mitjans per crear comunitat, els quals van ser molt útils per sentir-se connectats durant la pandèmia i poder continuar amb les seves trobades mensuals. El grup té la pàgina web “el pou de siquem- Revisió de vida a Barcelona”, on van compartint les reflexions extretes de les seves trobades. També està present a Instagram (poudesiquem).
Moment de reflexió
Tot seguit, els joves van reflexionar sobre “El hombre en busca de sentido” (1979) de Viktor Frankl, filòsof i psiquiatre. Es tracta d’un llibre imprescindible, que ens ofereix respostes a moltes preguntes que es van succeint a la vida. En ell hi trobam descrita la tràgica experiència de l’autor, el qual entre els anys 1942 i 1945 va ser deportat a diversos camps de concentració nazis. Narra experiències personals i fets de la vida diària dins d’un camp de concrentració, explica el rerefons i la vida interior que va necessitar per aconseguir sobreviure i d’on va sortir la nova línia psicològica anomenada logoteràpia.
En aquest sentit, un dels temes que tracta Viktor Frankl és el patiment. El grup, format per en Simón, na Júlia, n’Andreu, na Maria, na Roser, en Toni i na Maria Dolors, va destacar que els recorda el que han reflexionat en diferentes ocasions: sortir reforçats davant situacions difícils. “La seva situació és extrema, però tots nosaltres tenim exemples on una situació penosa i plena de patiment ens ha servit per ser millors persones.” A més, van manifestar la importància de l’espiritualitat, la qual ens aporta fortalesa i una visió més serena i interior del nostre futur.
Sens dubte, Viktor Frankl ens ofereix un testimoni d’aprenentatge i superació personal. Clica en el següent enllaç per a llegir la reflexió completa: La persona a la recerca del sentit .
El grup “Revisió de Vida” es va crear el 2002 i, fins a dia d’avui, segueix acompanyant els joves universitaris que estudien a Barcelona. Maria Dolors defineix aquesta experiència com a una mostra d’Església domèstica, on el grup comparteix amistat, pensaments i fe, i un espai de creixement personal.
En definitiva, va ser una trobada molt enriquidora per posar en comú idees i reflexions en relació amb la comunicació i l’evangelització en el nostre temps. L’equip de comunicació també ha portat a terme un taller sobre l’ús de Facebook, en el qual van participar laics membres de diferents secretariats, entitats i parròquies. El desig és continuar oferint aquests cursos sobre les xarxes socials i la presència dels cristians en el món digital.