Avui matí ha tingut lloc un trobada de formació amb motiu de la Jornada Mundial del Malalt, al Seminari Diocesà (Ciutadella). La jornada, que ha comptat amb una gran participació de fidels, ha estat a càrrec del prevere mallorquí i doctor en Teologia Mn. Francesc Ramis Darder.
A la primera part, el prevere ha explicat com a l’Antic Testament ja es descriu a Yahvé com un Déu amorós. No és un Déu llunyà i distant sinó que modela a les persones amb amor apassionat a fi que al llarg de la nostra vida puguem ser imatge i semblança seva (s’explica al Gènesi). És un Déu que ens acompanya i estima. En aquesta primera part també ha explicat que la persona misericordiosa és aquella que s’entrega a si mateixa per calmar la pobresa del cor del seu germà. “Els cristians hem de ser testimonis de la misericòrdia i l’amor de Déu en el món i la nostra societat.” Això és el que hem de fer els cristians: cuidar, acompanyar, escoltar al malalt, i pregar pel malalt.
A la segona part de la xerrada, el ponent ha reflexionat sobre el patiment i el sentit religiós de la malaltia. “Hem de contemplar el patiment humà amb els ulls de la fe“. En aquest sentit, ha manifestat que si ens fixam amb el Nou Testament trobam 2 personatges que sofreixen: Jesucrist i l’apòstol Pau.”Quin sentit va tenir el patiment de Jesús? El patiment va ser la mediació que va tenir Déu per fer-se plenament humà,” ha ressaltat.
El patiment forma part de la vida humana: la malaltia, una vida entregada pels fills perquè rebin una bona educació, no els hi falti res i tenguin bona salut, etc. D’altra banda, Sant Pau explica que per la seva fe en Crist ha passat fam, set, fred i ha estat perseguit, en definitiva, relata tot el que ha sofert per tal de seguir l’Evangeli. Per acabar, Mn. Francesc Ramis ha animat els assistens a no cansar-se mai d’acompanyar: “Sou instruments que té el Senyor per ajudar als malalts, perquè vegin que Déu els estima. És molt important la misericòrdia que vessam dins el cor dels malalts.”