El grup de Revisió de Vida de Barcelona ha viscut un curs molt enriquidor, compartint amistat i vivències que els han ajudat a connectar profundament amb Jesús i els valors de l’Evangeli.
El grup “Revisió de Vida” es va crear el 2002 i, fins a dia d’avui, segueix acompanyant els joves universitaris que estudien a Barcelona, dels quals alguns són de Menorca. En una d’aquestes trobades han reflexionat sobre la pel·lícula “La Cabaña”, en la qual se’ns mostra a un personatge molt allunyat de Déu i que, degut a una tragèdia familiar, s’omple d’odi, impotència i ràbia. Però tot canvia, quan rep una carta signada per Déu, i descobreix la importància del perdó.
En aquest sentit, el grup de joves, acompanyats per na Maria Dolors Amat, van destacar que el perdó està molt present en el cristianisme. Ho veim quan Jesús demana el perdó per als que l’estaven crucificant, quan diu que s’ha de perdonar 77 vegades una ofensa, el fragment sobre la dona adúltera i la lapidació, l’exaltació de la misericòrdia i la pietatat, entre d’altres moments. En la paràbola del fill retrobat descobrim la imatge més evident que per Déu tots som fills iguals i som perdonats: «Ja no sóc digne de ser anomenat fill vostre». Però el pare va dir als seus criats: «De pressa, porteu el millor vestit, poseu-li un anell a la mà i calçat als peus; mateu el vedell gras i celebrem-ho, perquè aquest fill meu era mort, i ha tornat a la vida; s’havia perdut, i ha estat retrobat» (Lc 15, 11-32). El Pare el perdona, el vesteix novament de fill, i fa festa.
Recentment el grup es va trobar per fer una sortida. Van visitar el Santuari del Miracle, situat a la comarca del Solsonès, entre Solsona i Cardona. La seva història comença l’any 1458 amb l’aparició de la Mare de Déu als pastorets Jaume i Celdoni, demanant-los pregàries i processons perquè el poble s’apropés a Déu. El Santuari acull un impressionant retaule barroc i al costat del temple s’hi troba un monestir benedictí fundat l’any 1889, on els seus monjos procedents de Montserrat van iniciar el servei de pregar i celebrar, animant l’espiritualitat del poble. En aquest entorn natural i de gran espiritualitat que evoca la presència de Déu, van compartir una Eucaristia i, tot seguit, un dinar de germanor preparat entre tots.
Finalment, fa uns dies el grup, acompanyat per Irene i Joan Lluís matrimoni a càrrec de la Pastoral Universitària de Menorca, va celebrar un sopar de final de curs. Va ser una gran ocasió per fer balanç dels temes preparats acuradament durant el curs entre tots i per afirmar amb goig que la presència de l’Esperit de Jesús es manifesta perquè entre tots ells ha crescut la vida, l’amistat, la fraternitat i l’amor.
Aquestes realitzacions les van presentar amb el fil que anava teixint un entramat d’uns als altres, mentre recordaven motius d’agraïment per fets concrets i determinats. El grup destaca que “Volem créixer com a persones madures allà on ens menin les circumstàncies o els embats de la vida. Estem segurs que no oblidarem el sentit i la transcendència del viure i de l’amistat, així com el propòsit de col·laborar, a partir del projecte real de cadascú, en la construcció d’un món més just, habitable per tothom, on no es marginin els pobres, s’acabin les guerres i l’afany de poder i de domini dels més febles“. Es proposen continuar la comunicació fluida i alegre durant les vacances i fer-la créixer en el proper curs.
Si esteu interessats en formar part d’aquest grup i participar de les trobades i excursions que organitzen, podeu posar-vos en contacte amb n’Irene i en Joan Lluís escrivint un correu a torrescoll5@gmail.com o contactant amb el gabinet de comunicació del Bisbat de Menorca: comunicacio@bisbatdemenorca.org