Càritas alerta de la cronificació de la pobresa a Menorca

La crisi no s’ha resolt per a tothom. Càritas Diocesana de Menorca adverteix en la presentació de la memòria 2018 que moltes famílies segueixen vivint en una situació de pobresa a l’Illa. Un terç de les persones ateses per Càritas l’any passat feia més d’un any que estaven rebent ajuda de l’entitat, cosa que fa pensar en un augment de la cronificació de la pobresa.
El director de Càritas Menorca Biel Pons va explicar en la presentació que la precarietat laboral, l’elevat preu de l’habitatge i la inestabilitat familiar en són les causes principals. El perfil majoritari d’usuari de Càritas és de dona de mitjana edat amb fills i sense feina i el 51 per cent de les persones ateses són de nacionalitat espanyola.

Part d’aquests usuaris tenen un lloc de treball però necessiten l’ajuda de l’entitat per a poder cobrir les seves necessitats bàsiques.”Hi ha molta gent que es troba a la corda fluixa a qui qualsevol incidencència o manca de feina els pot fer caure en l’exclusió”, va puntualitzar.
La sensació de què la crisi ha acabat ha fet disminuir les donacions a les entitats socials, com Càritas, com va lamentar el delegat de Càritas Guillem Ferrer, i això dificulta poder seguir donant servei als beneficiaris de les ajudes.

En total, l’any passat es van beneficiar de l’atenció de Càritas 2.552 persones, més que les poblacions des Migjorn Gran i Fornells juntes.

La memòria anual de Càritas serveix per retre comptes i entendre les activitats que duu a terme Càritas, però també per a reconèixer la feina dels més de 200 voluntaris de Càritas, com va apuntar el sr. Bisbe i president de Càritas de Menorca Mons. Francesc Conesa. Per això el document és també una manera de reivindicar la seva tasca i donar les gràcies a aquestes persones per la seva ajuda desinteressada sense la qual l’organització no podria dur a terme la seva missió.

Consulti la memòria completa de Càritas de Menorca 2018.